De lekkerste Italiaanse voorgerechten

De lekkerste Italiaanse voorgerechten

Wil jij jezelf of je gasten eens heerlijk verwennen met lekkere voorgerechten? Dit wilt iedereen uiteraard. Voorgerechten zijn er echt in verschillende soorten, kleuren en uit verschillende streken. Maar waar te beginnen. Italië kent iedereen wel als een land rijk aan geschiedenis en cultuur, maar ook vooral rijk aan wijngaarden en lekker eten. Zeer lekker eten. Vraag je je af wat een Italiaans voorgerecht is? Italiaanse voorgerechten zijn warm of koud te serveren en komen vrijwel uit alle streken in Italië. Om jou snel te helpen hebben wij hieronder een klein overzicht van de lekkerste Italiaanse voorgerechten

Tomatensoep

Tomaten worden enorm veel en vaak gebruikt en spelen een grote rol in Italië. Denk aan de lekkere tomatensaus op pizza’s maar ook in salades en soepen. Een hele bekende Italiaans voorgerecht is tomatensoep. Tomatensoep is vrijwel in geheel Italië te verkrijgen en wordt Zuppa di pomodoro genoemd. In Italië doen ze af en toe ook nog wel eens mascarpone door de tomatensoep om het wat romiger en luchtiger te maken.

Pizza rustica

Het zou geen Italiaans voorgerecht zijn als er geen pizza wordt gegeten. De Pizza Rustica is een Italiaans voorgerecht dat vaak met Pasen wordt gegeten. Ook wel Italiaans Paas-quiche genoemd. De Pizza Rustica is een hartige quiche waar veel ingrediënten in zitten. Denk hierbij aan veel vlees zoals salami, prosciutto, pepperoni, ham en worst gemengd met ricotta kaas en mozzarella.

Gefrituurde mozzarella

En uiteraard mozzarella. Als je van kaas houdt is dit zeker een aanrader. Wat wij in Nederland eten als bittergarnituur, doen Italianen dat uiteraard ook. Alleen dan met gefrituurde mozzarella met een krokant jasje. Dit kan als balletjes of als sticks en kan bij de borrel of uiteraard als voorgerecht. Bereid in enkele minuten en je hebt ook heel weinig ingrediënten nodig. Ketchup erbij als saus en dippen maar. Je gasten zullen genieten.